Pek çok kişi için elektrikli otomobiller konusunda en büyük sıkıntılardan biri araçların nasıl ve nerede şarj edilebileceği konusu. Ayrıca Level 2 şarjlar ve DC hızlı şarjlar arasında ciddi farklar bulunurken, .
Google Haritalar’a “Elektrikli araç şarj istasyonu” yazdığınızda karşınıza çok sayıda sonuç çıkıyor olsa da, detaylara dikkat edilmezse ciddi sorunlar yaşanması mümkün oluyor. Örneğin evinize yakın diye gittiğiniz bir istasyondaki şarj istasyonunun bataryanızı doldurması çok uzun sürebiliyor.
Google, performanslı istasyonları bulmayı kolaylaştıracak
Level 2 şarj istasyonları, 6,48 kWh hızla aracınızın bataryasını dolduruyor. Bu da oldukça uzun şarj süresine neden olabiliyor. Öte yandan DC hızlı şarj istasyonlarında 100 kWh ya da 350 kWh hızla batarya şarj süresini birkaç saatten birkaç dakikaya indirmek mümkün olabiliyor.
Google Haritalar’ın yeni versiyonunda kullanıcılar, isteğe bağlı olarak 50 kWh ve üstü şarj istasyonlarını görmeyi seçebilecek. Böylece şarj süresini çok daha kısaltabilmek mümkün hale gelecek. Böylelikle yolda geçirilen süre ciddi şekilde kısaltılabiliyor.
Üstelik bu yenilik, Google Haritalar’ın elektrikli araçlara yönelik tek geliştirmesi olmayacak. Kullanıcılar uygulama üzerinden J1772, CCS (Combo 1 ve 2), Type 2, CHAdeMo ve Tesla şarjı için seçim yapabilecek.
Bu özellikler ülkemizde de kullanılabiliyor. Bunun için Google Haritalar’ı en güncel sürüme yükseltmeniz gerekiyor. Güncelleme sonrasında “Elektrikli araç şarj istasyonu” şeklinde arama yaptığınızda, üstte yer alan seçeneklerden istediğiniz priz türlerine ve hızlı şarj olup olmamasına göre aramanızı güncelleyebiliyorsunuz. Böylece Google, “Nereden istasyon bulacağım?” gerilimini ortadan kaldırmayı amaçlıyor.
Google Asistan, canınız sıkıldığında en sevdiğiniz podcasti açacak
Google Asistan artık belli podcast istekleri için komutları algılayabilecek. Böylece bir podcastin otomatik olarak son bölümünü dinlemeye başlamayacak, istenilen bölümleri açtırmak mümkün olacak. Üstelik bu özelliği kullanmak için yalnızca bölüm numarasını değil, spesifik konuları, konukları ya da bölüm başlığını kullanarak da bölümleri açmak mümkün olacak.
Bu durumu örneklerle açıklamak gerekirse:
- “Hey Google, Webtekno Podcast Röportajları Refik Anadol’un olduğu bölümü oynat” derseniz, o bölümü dinlemeye başlayabileceksiniz.
- “OK Google, Webtekno Podcast Röportajları bitcoin fiyatları ile ilgili bölümü oynat” derseniz o bölüm çalınmaya başlanacak.
- “Hey Google, Webtekno Podcast Röportajları bölümü ‘Türkiye’de İnternet Neden Yavaş, Nasıl Çözülür?’ü oynat” derseniz o bölümü dinleyebileceksiniz.
- “OK Google, Webtekno Podcast Röportajları ilk bölümü oynat” derseniz ilk bölüm oynatılmaya başlanacak.
Bu komutu verdikten sonra seçtiğiniz podcast dinleme platformuna göre Google Podcastler ya da Spotify üzerinde istediğiniz bölüm açılacak. Böylece bir podcast serisinde en son hangi bölümde kaldıysanız ya da hangi bölümü tekrar dinlemek istediyseniz ona erişebileceksiniz.
Dinlemek için keyifli bir podcast arıyorsanız Webtekno Podcast Röportajlarını dinlemeye ne dersiniz?