Netflix’te Yeni ve Popüler İçerikler: Kasım 2022

Hafta sonu geldi ve evde vakit geçirmek istiyoruz. Bu konuda en büyük yardımcımız olan Netflix’te yeni bir diziye başlayabilir ya da yeni bir sinema filmi izleyebiliriz. Peki bu hafta sonu için neler var?

Enola Holmes 2

Makaleyi kaleme aldığımız tarihte günün en çok izlenen 10 filmi arasından 1. sırada yer alan Enola Holmes 2, oldukça eğlenceli, sürükleyici ve başarılı müzikleriyle dikkat çekiyor. Filmde dedektif olarak ilk resmi vakasını üstlenen Enola, bir kızın kayboluşunun ardındaki gizemi çözmek için arkadaşlarının ve ağabeyi Sherlock’un yardımına başvurmak zorunda kalır. Yönetmen koltuğunda Harry Bradbeer’in oturduğu yapımda Millie Bobby Brown, Henry Cavill, David Thewlis gibi isimler yer alıyor.

Büyük Savaşçı

En çok izlenen 10 film arasından 2. sırada olan Büyük Savaşçı’nın kadrosunda Ben Foster, Sophie Lowe ve Matthew Goode gibi isimler yer alıyor. Çekya yapımı filmde erdemli bir komutan kendi kaderini tayin ederek Töton Şövalyeleri ve Kutsal Roma İmparatorluğu ordularına savaş açıyor. Petr Jákl yönetimi film, aksiyon arayanlar için ideal bir seçenek.

BAD BOYS: Her Zaman Çılgın

Listemizin üçüncü sırasında, top 10 listesinin 3 numarası olan BAD BOYS: Her Zaman Çılgın yer alıyor. Filmde Miami polisi olan Marcus, fazlasıyla hak ettiği emekliliğine hazırlanıyor. Ama ortağı Mike acımasız bir yasa dışı madde karteli tarafından hedef alınıyor. Başrollerinde Will Smith, Martin Lawrence ve Vanessa Hudgens’ın yer aldığı yapımın yönetmenleri ise Adil El Arbi ve Bilall Fallah.

Hacker Savaşları

Bir gizlilik skandalını ortaya çıkardıktan sonra pusuya düşürülüp cinayetle suçlanan bir etik hacker, polisten kaçarken ona şantaj yapan suçluları bulmaya çalışır. Oyuncu kadrosunda Holly Mae Brood, Géza Weisz ve Frank Lammers gibi isimlerin yer aldığı yapım, günün en çok izlenen filmler listesinde 5. sırada yer alıyor.

Lost Bullet 2

Sırada araba tutkunlarının ilgisini çekebilecek bir aksiyon macera filmi var. Lost Bullet 2, eskiden araba tamircisi olan bir polis memurunun hız tutkusu ve adalet arayışını konu alıyor. Ana karakterimiz bu konuda yasaları çiğnemeyi bile göze alıyor. Alban Lenoir, Stefi Celma ve Pascale Arbillot gibi isimlerin yer aldığı yapımın yönetmen koltuğunda Guillaume Pierret oturuyor.

Manifest

Listemizin 6. sırasında bir dizi yer alıyor. Bir uçak, kalkıştan yıllar sonra gizemli bir şekilde iniş yapar. Onların yokluğunu kabullenmiş bir dünyaya geri dönen yolcular ise tuhaf ve yeni gerçeklerle yüzleşir. 1955 yılındaki Pan Amerikan olayından esinlenen dizinin başrol kadrosunda Melisa Roxburgh, Josh Dallas ve Athena Karkanis var. Yönetmen ise Robert Zemeckis.

Warrior Nun

İlk sezonu ses getiren fantastik dizi Warrior Nun’un 2. sezonu yayınlandı. Gözlerini morgta açan yetim bir genç, Hale Taşıyıcısı olarak şeytan avcısı rahibelerin gizli tarikatına seçildiğini ve süper güçlere sahip olduğunu öğrenir. Alba Baptista, Thekla Reuten ve Lorena Andrea gibi isimlerin yer aldığı yapımın başında Simon Barry yer alıyor.

Wonder Woman 1984

Süper kahraman olan Diana Prince, müzede çalışırken olağanüstü güçlere sahip gizemli bir eser keşfeder. Ancak bu güçler sadece mucizeleri değil büyük bir tehdidi de beraberinde getirir. Başrolde Gal Gadot, Chris Pine ve Kristen Wiig gibi isimlerin yer aldığı yapımın yönetmeni ise Patty Jenkins.

Cici

Sırada yeni ve popüler bir yerli yapım var. Fimlerde günün 4. numarası olan Cici’nin yönetmen koltuğunda oturan Berkan Oya, aynı zamanda senarist konumunda. Oyuncu kadrosunda ise Fatih Artman, Ayça Bingöl, Okan Yalabık, Olgun Şimşek ve Yılmaz Erdoğan gibi usta isimler yer alıyor. Filmde, acı bir kaybın ardından köyden kente göçen bir aile yaklaşık 30 yıl sonra eski evlerinde buluşur. Bastırılmış duygular ve sırlar ortaya çıktıkça eski yaralar yeniden açılır.

İyilik ve Kötülük Okulu

Yakın dost olan Sophie ve Agatha, kendilerini peri masallarında yer alacak kahramanların ve kötü karakterlerin gittiği sihirli bir okulda bulunca aralarındaki bağ sarsılır. Sophia Anne Caruso, Sofia Wylie, Charlize Theron gibi isimlerin yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda Paul Feig oturuyor.

Inside Man

Gizem çözme konusunda hünerli Amerikalı bir idam mahkumu, genç bir İngiliz gazetecinin aniden ortadan kaybolan arkadaşını aramasına yardım eder. Sürükleyici bir gizemli yapım olan Inside Man’in oyuncuları arasında David Tennant, Dolly Wells ve Stanley Tucci gibi isimler yer alıyor. Yapımın yönetmeni ise Steven Moffat.

Hobbit: 5 Ordunun Savaşı

Efsanevi Hobbit serisinden olan 5 Ordunun Savaşı, aksiyon ve macera arayanlar için birebir. Orta Dünya’nın her yerinden gelen ordular, Smaug’un altınlarını almak için Yalnız Dağ’a doğru akın edince Bilbo ile cüceler son kez saldırıya uğrarlar. Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage gibi isimler yer alan yapımda ünlü yönetmen Peter Jackson bulunuyor.

The Bastard Son & The Devil Himself

Yeni ve popüler diziler arasında 4. sırada yer alan The Bastard Son & The Devil Himself, fantastik bir yapım. Ölümcül bir katliamın mimarı olan korkunç bir cadının oğlu, birbiriyle savaşan iki klan arasında kalır ve hem dünyadaki yerini hem de güçlerini keşfetmeye çalışır. Yönetmen koltuğunda Joe Barton’ın yer aldığı yapımda Jay Lycurgo, Nadia Parkes ve Emilien Vekemans gibi isimler bulunuyor.

Barbarians

Aksiyon ve macera içerikli Barbarians’ın 2. sezonu yayınlandı. Popüler yapımlar arasında yer alan Barbarians, kendisini yetiştiren güçlü imparatorluk ve asıl kabilesi arasında kalan Romalı bir subayın sadakat konusunda yaşadığı tereddütü konu alıyor. Laurence Rupp, Jeanne Goursaud ve David Schütter gibi isimlerin oynadığı dizide yönetmen olarak Barbara Eder yer alıyor.

Listemizin sonuna geldik. Artık film ve diziler, özellikle 4K çözünürlük, HDR ve çeşitli ses teknolojilerinin de hayatımıza girmesiyle birlikte, oldukça büyük yer kaplıyor. Netflix gibi platformlardan izlenen içeriklerde herhangi bir depolama sorunu yaşamasanız da, hızlı bir internet bağlantınızın olması gerekiyor.

Günümüz internet teknolojileri ile artık online medya akış hizmetlerinden yararlanmak mümkün. Ancak internet hızının yüksek olması, bağlantının sağlıklı olması ve yoğunluktan etkilenmemesi de oldukça önemli. Buna ek olarak, evinizde bağlı bulunan diğer cihazlar ve kullanıcı sayısı da internet hızınıza etki edebilir.

ADSL ve VDSL altyapı teknolojileri fiber internet altyapısına göre daha yavaş ve sorunlu. İyi optimize edilmemiş sunucular, yoğunluğu tolere etmek için kısılan bant genişliği, kalitesiz donanım ve kablolar bu sorunların oluşmasındaki temel sebep.

Ayrıca CDN sunucuları da dizi ve film gibi içerikleri indirirken veya izlerken oldukça büyük öneme sahip. Bu teknoloji sayesinde veriler ana sunucudan değil, konumunuza en yakın CDN sunucularından çekilir. Bu sebeple içeriklerin önbelleğe alma gecikmesi ortadan kalkar, altyapınızın ve aldığınız hizmetin desteklediği maksimum hızda veri indirmesi yapabilirsiniz.

CDN’ler, internet servis sağlayıcıların kendilerine özel kurdukları bir ağ. Bu ağ diğer operatörlerle paylaşılabilmesine rağmen, kendi kullanıcıları için daha büyük bir öneme sahiptir. Örneğin TurkNet, Türkiye’de bu işi başarılı sürdürebilen nadir sağlayıcılardan biri. Şirket, kendi CDN sunucuları ile kullanıcılarının veriye daha hızlı erişmesini sağlıyor.

Netflix için hızlı internet şart mı?

Günümüzde 4K HDR içerikler için hızlı bir internet artık zorunluluk haline geldi. Düşük hızlarla uzun süren önbellek işlemi, artık gigabit seviyesine ulaşan internet hızları ile sıfıra iniyor. Tabii ki bunun için altyapının sorunsuz ve güncel bir teknolojiyle desteklenmesi de şart. TurkNet, GigaFiber adını verdiği ve kendi altyapısıyla kurduğu fiber ağı ile kullanıcılarına 1.000 Mbps’ye varan internet hızı vadediyor. Ayrıca bu değer yalnızca indirme hızında değil, yükleme yani upload hızında da geçerli.

Bağımsız bir hız ölçüm şirketi olan Speedtest, bünyesinde gerçekleştirilen internet hız testi verilerine dayanarak düzenli olarak istatistikler yayınlıyor vebiz de paralelinde bu verileri sizlerle paylaşıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda liderlik koltuğuna oturan TurkNet, o andan itibaren koltuğu kimseye kaptırmadı ve bir kez daha zirvedeki yerini korumayı başardı.

TurkNet, 2022 üçüncü çeyrekte de yüksek hız, gecikme süresi ve tutarlılık oranlarında lider olmaya devam ederken, 50.94 Mbps ile en iyi ortalama indirme hızını kullanıcılarına sunuyor. Türkiye’nin indirme hızı bakımından182 ülke arasında 105. sırada yer aldığı raporda, TurkNet gecikme sürelerinde de yine zirvedeki yerini korumayı başarmış.

Şirket, 14 ms’lik ortalama gecikme süresi ile rakipleri arasında en düşük gecikmeyi sunuyor. Rapor, Türkiye’deki kullanıcıların yaptığı hız testlerinde ortalama download (indirme) hızının 32.04 Mbps, ortalama upload (yükleme) hızının ise 6.43 Mbps olduğunu ortaya çıkardı. Ortalama gecikme hızı ise 9 ms olarak ölçüldü. Hız testlerinin yüzde kaçının en az 25 Mbps download ve 3 Mbps upload hızı sunduğunu ifade eden tutarlılık skorları sıralamasına baktığımızda ise TurkNet’in bu değerde de lider olduğunu görüyoruz. TurkNet kullanıcıları yüzde 77.5 oranla en az 25 Mbps download ve 3 Mbps upload hızı almada en tutarlı hızları elde ediyor.

Sağlayıcı (TurkNet), bu değerlendirmeler sonucunda 2021’in 3. ve 4. Çeyreği ile 2022’nin ilk iki çeyreğinde elde ettiği başarısını sürdürmüş oldu. Türkiye’nin internet altyapısını geliştirme ve dünya kalitesine çıkarma hedefiyle TurkNet, kendi fiber altyapısında geliştirdiği GigaFiber yatırımlarına aralıksız devam ediyor ve GigaFiber altyapısını her gün genişletiyor. Şu an aktif olarak 900.000inin üzerindehanede GigaFiber internet kullanılabilir durumda. (Sene sonu itibarı ile 1.000.000 haneye ulaşmayı hedefliyor.)

TurkNet, Netflix’in de en hızlısı

Bildiğiniz üzere Netflix de dönemsel olarak internet hızı istatistikleri paylaşıyor. Bu istatistiklere göre TurkNet halen Netflix’in en hızlı Türk internet sağlayıcısı. TurkNet, CDN ve Peering anlaşmaları sayesinde müşterilerinin en iyi Netflix deneyimi yaşamasına yardımcı oluyor.

TurkNet GigaFiber hizmeti nedir?

Türkiye’nin başarılı servis sağlayıcılarından olan TurkNet, kendi altyapısıyla kullanıma açtığı GigaFiber hizmetini 139.90 TL’den başlayan fiyatlarla sunuyor. Üstelik vaat edilen 1.000 Mbps’e kadar olan hız yalnızca download yani indirme hızında değil, upload yani yükleme hızında da kullanıcıların hizmetine sunuyor.

GigaFiber hizmeti, TurkNet’in diğer hizmetlerinde olduğu gibi taahhütsüz bir hizmet ve farklı bir operatörden geçmeniz durumunda taahhüt cayma bedelinin 1.000 TL‘ye kadar olan kısmı da TurkNet tarafından karşılanıyor. Adresinizde TurkNet GigaFiber varsa, siz de hemen TurkNet’li olmak için başvurunuzu iletebilirsiniz.

  • Taahhüt ve kota yok: Hizmetinizi memnun olduğunuz sürece kullanın. Kota derdi olmadan da Steam’den dilediğiniz gibi oyun indirebilir, Netflix’ten 4K içerik izleyebilir ve canlı yayın yapabilirsiniz.
  • Yüksek upload hızları: 1.000 Mbps’ye kadar hız seçenekleriyle Zoom ve EBA gibi platformlara kesintisiz erişim sağlayın. Twitch, TikTok ve YouTube gibi platformlarda en yüksek kalitede canlı yayınlar yapın.
  • Dünya kalitesinde hizmet: TurkNet, dünya hızında ve kalitesinde GigaFiber’i tamamen kendi altyapısında sunuyor. Sizi özgürleştiren, yüksek hızlı ve müşteri odaklı hizmet, sürekli iyileştirilmeye devam ediliyor.
  • 7/24 müşteri desteği: Dilediğiniz zaman TurkNet’e ulaşabilirsiniz. Destek talepleriniz hızlı çözülüyor.
  • Hızlı müdahale ve çözüm: TurkNet’in kendi altyapısında olan bu hizmette gerekli tüm müdahaleleri kendi uzman ekibi rekor sürelerde yapabiliyor.

Geçiş genelde belgeleriniz eksiksiz olarak ulaştıktan sonra, iki, üç gün içinde gerçekleşiyor. (Mevcut hizmetinizi TurkNet’e taşımak yerine diğer operatörden kullandığınız hizmeti önce iptal ettirip sonra TurkNet’ten sıfırdan yeni bir hat istediğinizde internetinizin kullanıma hazır olması daha uzun sürüyor.) Belgelerde herhangi bir eksik varsa (örneğin imza yok, tarih yok, kimliğinizi Online İşlemler veya Mobil Uygulama üzerinden yüklemediniz), işlemler maalesef uzayabiliyor. Bu yüzden belgelerinizi tam olarak doldurduğunuza dikkat edin.

Farklı operatörler arası internet transferi süresini etkileyen bir diğer faktör de teyit aramasına geç cevap vermeniz. Teyit aramasını yasa gereği zorunlu olduğu için, aranmanız ve sesli olarak operatör değişikliği onayınızı almaları gerekiyor. Sizi 0850 288 80 80 numarasından arayacaklar.

Müşteriler internet sitesindeki başvuru adımlarını uygulayarak veya telefon üzerinden başvuru yöntemini kullanarak TurkNet’e geçişleri için ilk adımı atıyor. Ardından TurkNet, müşteriler için tüm geçiş sürecini yöneterek zahmetsiz bir geçiş süreci sunuyor. Bu sayede size ayrılan mevcut portu kaybetme riski olmadan ve internetiniz neredeyse hiç kesilmeden geçiş yapabiliyorsunuz.

Diğer operatörlerden TurkNet’e nasıl geçilir?

Sizin hiç yerinizden kalkmanıza gerek yok. Mevcut internet aboneliğinizi iptal etmeden TurkNet’e geçiş yapabilirsiniz. İlk olarak başvurunuzu yapıyorsunuz, ardından kurye ile kapınıza gelen operatör değişikliği belgelerini imzalamanız yeterli. TurkNet, sesli onayınızı aldıktan sonra değişiklik talebinizi operatörünüze iletiyor ve 48 saat içerisinde bu talebe cevap verilerek geçişiniz tamamlanıyor.

Farklı operatörlerden geçiş sürecini de, daha önce anlattığımız “3 Adımda Nasıl TurkNet’li Olurum?” rehberimizdeki ile benzer ilerliyor. Abonelik başvurusu işlemlerine geçmeden önce altyapı sorgulaması yaparak geçebileceğiniz tarifelere ve kullanabileceğiniz hız miktarına göz atabilirsiniz. Eğer Kablonet, Superonline veya Vodafone fiber altyapısı üzerinden hizmet alıyorsanız, operatör değişikliği işlemleri yapılamamaktadır.

Aboneliğinizi iptal ettirmeden TurkNet’e geçmenin avantajları

Mevcut internet aboneliğinizi iptal ettirmeden TurkNet’e geçiş yaptığınız takdirde birçok avantaj elde etmiş olursunuz. İlk olarak abonelik işlemleriniz sıfır bir aboneliğe göre çok daha kısa sürüyor. Zaten halihazırda kullandığınız bir portunuz olduğunuz için onu da kaybetmemiş olursunuz.

Artı olarak sıfır aboneliklerde olan kurulum hizmeti ücretini ödemezsiniz. Yeni bir kurulum yapılmayacağı için böyle bir hizmete ihtiyacınız olmaz.

Port kaybetme riski nedir?

TurkNet’e mevcut kullandığınız ev interneti hizmetinizi kapattırarak geldiğinizde, santralde size ayrılan VDSL veya ADSL portları boşa çıkar. Bazı santrallerde müsait port sayısı yeterli olmadığından size hizmet verilemeyebilir. Daha yüksek hız sağlayan VDSL hizmeti aldığınızı düşünelim. Hizmeti kapattırdınız, VDSL portunuz boşa çıktı ve siz TurkNet’e abone olana kadar başkası geldi ve bu port ona verildi. Başka müsait port yoksa VDSL yerine daha az hızlı ADSL hizmeti almak durumunda kalabilirsiniz. Hatta hiç müsait port yoksa bölgenizde port sayıları artırılana kadar hizmet alamayabilirsiniz. Ama mevcut operatörünüzü kapattırmadan TurkNet’li olduğunuzda portunuz boşa çıkmadan geçiş yapılır, böylece port sorunuyla karşılaşmazsınız.

Adresinizde kullanabileceğiniz altyapı ve hızı, müşterisi olacağınız internet servis sağlayıcısının sitesinden sorgulayabilirsiniz. Peki bu nasıl yapılıyor?

Türkiye’nin önde gelen internet servis sağlayıcılarından olan TurkNet, internet başvurusu öncesinde altyapınızın hangi teknolojiyi ve hangi hızı desteklediğini belirten bir altyapı sorgulama sistemine sahip. Bu sistem sayesinde adresinizdeki altyapının DSL ya da Fiber olup olmadığını görebilirsiniz.

TurkNet’in altyapı sorgulama sistemi iki şekilde çalışıyor; adres ile sorgulama ve sabit telefon numarası ile sorgulama. Her iki yöntemle altyapı sorgulama işlemleri şu şekilde;

TurkNet Adres ile Altyapı Sorgulama

TurkNet’in altyapı sorgulama sistemi, yukarıda da belirttiğimiz gibi hem adres hem de sabit telefon numarası üzerinden yapılabiliyor. Ancak günümüzde çoğu müşteri artık sabit telefon hattı kullanmıyor. En yaygın seçenek olan adresle altyapı sorgulama işlemi ise şu şekilde;

Altyapı sorgulama sistemine girdikten sonra, karşımıza çıkan Adres Bilgisi ile Sorgula ve Telefon No ile Sorgula seçeneklerinden Adres Bilgisi ile Sorgula seçeneğine tıklayın. Buradan sonra il, ilçe, mahalle, cadde, sokak, bina ve daire numaraları bilgilerini doldurarak Altyapı Sorgula butonuna tıklayın.

Sorgulama işlemi bittiğinde şöyle bir ekranla karşılaşacaksınız;

Bizim sorguladığımız örnek adreste 80 Mbps hıza kadar destek sunan VDSL bir altyapı hizmeti bulundu. TurkNet internet hizmetini 139,90 TL’den başlayan fiyatlarla sunuyor. Ayrıca sunulan hızı evinizde kullanırken altyapı kalitenize ek olarak bina, daire tesisatınızın ve modeminizin de önemli olduğunu belirtelim.

TurkNet’in altyapı sorgulama servisi, 80 Mbps destekleyen internet tesisatımız için bize Özgür İletişim 100 paketini önerdi. Bu kısım, sorguladığınız adreste çıkacak olan tahmini hıza ve altyapı türüne göre değişiklik gösterecek. Hemen aşağısında da TurkNet’in kota ve taahhüt koymadığını hatırlatan, ayrıca 30 gün içinde %100 iade seçeneği sunan hizmetleri görülüyor.

Sabit Telefon Numarası ile Altyapı Sorgulama

Bu işlem için de yine altyapı sorgulama sistemine girdikten sonra, karşımıza çıkan Adres Bilgisi ile Sorgula ve Telefon No ile Sorgula seçeneklerinden bu sefer Telefon No ile Sorgula seçeneğine tıklayın.

Buradan sonra Sabit telefon no giriniz boşluğuna, adresinize kayıtlı ev/iş telefonu numarasını girerek, altyapı sorgulama sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

Altyapınızın desteklediği hız, evinizde alabileceğiniz internet hizmeti hızını gösterir. Ancak altyapınızın gelişmesi veya fiber altyapılara geçişinizin sağlanması durumunda 1.000 Mbps’e kadar çıkabilirsiniz.

İlk aşamada da bahsettiğimiz gibi başvuru işlemlerini iki kanaldan yapabiliyorsunuz: web sitesi ve 0850 288 80 81 telefon hattı. Başvuruyu online olarak yapmak isteyen kullanıcılar, bu sayfa üzerinden işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

4 adımda online başvuru süreci ise şu şekilde;

1- İletişim Bilgileriniz

TurkNet, hizmet söyleşmesini hazırlamak için online başvuru formunun ilk adımında iletişim bilgilerinizi talep ediyor. Bu doğrultuda Ad/Soyad, e-posta adresi ve telefon numaranız isteniyor. Ayrıca kişisel veri aydınlatma formunu ve verilerinizin işlenmesini onayladığınız adım da bu aşamada.

2- Adres Bilgileriniz

Online başvuru formunun ikinci aşamasında varsa halihazırda kullandığınız internet operatörünüzün bilgilerini girmeniz gerekiyor.


İnternet Var seçeneğini seçip, mevcut internet servis sağlayıcının hizmet numarası (XDSL numarası) bilgisini girmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca farklı bir servis sağlayıcıdan geçiş yapmanız durumunda 240 TL’ye kadar, TurkNet GigaFiber servisine geçmeniz durumunda da 1.000 TL’ye kadar taahhüt cayma bedeli TurkNet tarafından karşılanıyor. Artık sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

3- Tercihler

Adres ve mevcut internet sağlayıcınızın bilgilerini doldurduktan sonraki aşamada, altyapınızın desteklediği hızı görebilirsiniz.

Üçüncü aşama penceresinde, yukarıda da belirttiğimiz gibi tercihlerinizi yapmanız istenmekte. İnternet Hız Seçimi kısmında altyapınızın desteklediği hızı içeren tarifeyi görebilirsiniz. Ek Hizmet Seçimi kısmından ek tercihlerinizi seçebilirsiniz. Örneğin modeminiz yoksa hem ADSL/VDSL hem de fiber hızları destekleyen, yüksek WiFi performansı sunan, fiyat performans ürünü modemi avantajlı ödeme yöntemleri ile satın alabilirsiniz.

Bunlara ek olarak sabit IP (static ip) hizmeti ve güvenli internet profili tercihlerinizi de yapabilirsiniz. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra sıra fatura tercihlerinize geliyor. Faturanızı yeşil dostu olarak e-posta adresinize mail olarak isteyebilirsiniz.

4- Kimlik ve Ödeme Bilgileri

Online başvuru sürecinin dördüncü ve son aşaması kimlik doğrulamasını içeriyor. Bu aşamada kimlik belgenizin bilgileri ve fatura için ödeme yöntemi bilgileriniz isteniyor. Ancak tercihlerinizde modem seçeneğini seçmeniz durumunda, bu ücretlendirme kartınızdan alınıyor ve o aşamada başka bir ödeme alınmıyor.

TurkNet, geçtiğimiz günlerde GigaFiber altyapı genişletme çalışmalarının bir parçası olarak, kullanıcıların altyapı taleplerini değerlendirmeye aldığı yeni bir başvuru sistemi duyurdu. Bu sistemle kullanıcılar adreslerini girerek, bulunduğu bölgeye TurkNet GigaFiber altyapısının gelmesini sağlayabiliyor.

Bu işlem için öncelikle TurkNet’in GigaFiber İstiyorum sayfasına gidin. Bu sayfanın orta kısmında “GigaFiber istiyorum” adlı butona tıklayın. Açılan sayfada, sizden adresiniz istenecek. Adres bilginizi girdikten sonra, mevcut altyapı durumunuzu içeren bir mesaj göreceksiniz. Test adresimizde henüz GigaFiber altyapısı olmadığından, “Üzgünüz, “şimdilik” GigaFiber altyapınız bulunmuyor. Hemen altyapı talebinizi iletebilirsiniz.” mesajı ile karşılaşıyoruz.

Bu mesajın hemen altında, GigaFiber altyapısı talebinizi iletebilmeniz için iletişim bilgilerinizi doldurmalısınız. Ardından ise Kişisel Veri Aydınlatma Metni’ni okuyup onaylayarak “Adresime GigaFiber İstiyorum” butonuna basın.

TurkNet web sitesinde yapmanız gereken işlemler bu kadar. Şimdi tek yapmanız gereken, başvuru sırasında verdiğiniz e-posta adresinize gelen doğrulama linkini kullanarak başvurunuzu gerçekleştirmek olacaktır. TurkNet, adresinizdeki taleplere göre durumu değerlendirecek ve GigaFiber çalışmaları için listeye ekleyecektir.


TurkNet sponsorluğunda Technopat okurlarına yararlı olması için hazırlanmıştır: https://www.technopat.net/turknet bölümünde internet odaklı yardımcı makalelerimizi bulabilirsiniz.

– Advertorial / Reklam – 

Yorum yapın